untuk suke2 ajerrrr...

Isnin, 9 Ogos 2010

BUAT SWEET CORN SENDIRI..

nak beli kt luar pon mahal gak kan? dlm RM1.50-RM2.00..so lebih baik wat sendirik jek kt uma..jagung mmg sng nk dapat pon..ari2 nk mkn jagung pon bole..yelah..tiap2 ari pekerja2 kandang lembu bg lembu mkn batang jagung..so kdg2 2 bila time cari batang jagung..dgn jagung2 skali diorang amik..setakat nk wat mkn 2 mmg xde masalah la..jagung yang gred A tau..mmg manis..klu rebus 2 xyah nk letak gula dah..lately ni ntah knp aku suka sgt mkn jagung..drpd asik2 rebus jek..aku pon dgn rajin ati wat sweet corn sendiri..leraikan sebutir2 isi jagung 2..then kukuskan ia..pas da masak 2..jus bubuh garam,butter then letak la susu cair..xde susu cair..susu pekat manis pon bole gak..mmmph mmg sedap..bila da buat sndiri ni..nk mkn byk mn pon bole..:-)..Amira suka..my hubby pon suka..tinggal mkn..mmg la suka kan..:-(

jagung yg belom dikopek..

kukus dgn pengukus..

da masak pon..

taraaaa..da siap utk dimkn..:-)